Takaisin

Rekisteri sydäniskureista

Tällä hetkellä palvelussa on 10045 sydäniskuria.

 

Defi.fi-palvelu on tarkoitettu kaikkien käyttöön. Sen avulla löytää sydänpysähdystilanteessa nopeasti lähimmän sydäniskurin. Joskus esimerkiksi työpaikalle tai lähikauppaan sijoitettu sydäniskuri on nopeammin paikalla kuin ambulanssi.  

Defi.fi-palvelu näyttää lähimmän sydäniskurin sijainnin, jos annat puhelimesi tai tietokoneesi selaimen käyttää sijaintitietoja. Sydäniskuria voi myös hakea esimerkiksi paikkakunnan mukaan. Sydäniskurit näkyvät kartalla joko vihreinä tai harmaina ikoneina. Vihreä ikoni tarkoittaa, että sydäniskuri on kyseisellä hetkellä saatavilla. Harmaa ikoni tarkoittaa, että saatavuus voi olla rajoitettu. Valitsemalla reittiohjeet siirrytään Google Mapsiin, joka ohjaa käyttäjän sydäniskurin luo. Sydäniskurin yhteyshenkilön puhelinnumero näkyy, jos yhteyshenkilö on antanut tähän luvan. Hätätilanteessa on tärkeää, että yhteystiedot ovat saatavilla.

Lähimmän sydäniskurin löytää myös Hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovelluksesta, johon sydäniskureiden sijaintitiedot tulevat defi.fi-palvelusta.

Sydäniskurin näkyvyys on hyvä varmistaa sen sijainnissa. Suosittelemme virallisen sydäniskurin tunnuksen käyttöä laitteen läheisyydessä. Näkyvästi sijoitettu tunnus helpottaa sydäniskurin löytämistä hätätilanteessa. Tunnuksen voit ladata täältä.

Defi.fi-rekisteri on Suomen Elvytysneuvoston, Suomen Punaisen Ristin ja Suomen Sydänliiton hallinnoima.  Defi.fi-työryhmässä on lisäksi edustus HUS:sta, Hätäkeskuslaitoksesta, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä sydäniskureiden maahantuojilta.  

Rekisteröinti perustuu vapaaehtoisuuteen, ja se on laitteen haltijan tehtävä. Sydäniskurin haltijan tulee huolehtia laitteen toimintakunnosta, rekisteröinnistä ja siitä, että tiedot rekisterissä ovat ajantasaiset. Laitteen haltijan kannattaa tiedottaa lähiympäristöä säännöllisesti sydäniskurin olemassaolosta ja järjestää elvytyskoulutusta tai -harjoittelua. 

Rekisterin kehittämiseen ja ylläpitämiseen on saatu tukea laitteiden maahantuojilta, Medidynelta ja Merplastilta. Rekisteri on toiminnassaan riippumaton ja avoin kaikille sydäniskurimerkeille.

Defi.fi-palvelun käyttöehdot ja tietosuojaseloste

Defi.fi-palvelun vuosiraportti 2023

Defi.fi-palvelun vuosiraportti 2022

Sydäniskurit ja palvelut.
puh. 020 734 4350 www.sydanturva.fi

Sydäniskurit, sydäniskurin käyttökoulutus ja säilytysratkaisut. Tiedustelut: info@merplast.fi puh. 010 279 2600 (ma-pe 8.00 – 16.00)